Application Engineer Identity & Access management

De functie
Als Application Engineer (AE) ben je werkzaam binnen een team van drie AE’s. Je bent verantwoordelijk voor een applicatie of set applicaties waarbij je deels in projecten en deels project overstijgend werkzaam bent.

Je werkt aan beveiligingsvraagstukken voor onze online klantbediening binnen een dynamische afdeling, die met allerlei ontwikkelingen volop in de spotlight staat en steeds belangrijker wordt. Dit dynamische karakter wordt getypeerd door een grote verscheidenheid van onderwerpen die zich in rap tempo afwisselen. Het aandachtsgebied hierbij wordt gevormd door de beveiliging van de virtuele kanalen, zoals internet, telefonie maar ook zeker via mobiel.

Als application engineer zorg je dat technische oplossingen voor deze uitdagingen bedacht worden, die passen binnen de architectuur. Je borgt dat deze op de juiste manier tot realisatie komen. Je hebt hierin een kaderstellende, dan wel dwingende adviserende, rol.

Op het gebied van architectuur bepaal je de impact van ontwikkelingen en business-wensen op het systemenlandschap. Bovendien bepaal je kaders waarbinnen oplossingen moeten worden ontwikkeld en controleer je de naleving hiervan. Je fungeert hiermee als technisch geweten binnen Online Beveiliging, meer specifiek op het gebied van Identity- & Access-management

In de projecten ben je verantwoordelijk voor de technische architectuur. Je levert hiervoor input aan de business architect of stelt een High Level Solution en/of een Project Start Architectuur op. Samen met business analisten en/of developers zorg je voor een technische breakdown van projecten.

Over het algemeen geldt dat je gevraagd en ongevraagd advies geeft aan het management binnen ITN en business vanuit de kennis over je vakgebied en bijbehorende ontwikkelingen in de markt.

Dit alles vraagt van jou een breed overzicht en inzicht in het beveiligingsdomein, maar ook in aanpalende gebieden als Online, Betalen, verkoopprocessen en/of CRM.

Hiërarchisch gezien rapporteer je aan de Programmamanager, functioneel wordt deze rol aangestuurd door de Business Architect.

De afdeling
Online Beveiliging heeft tot doel om maatregelen te ontwikkelen zodat klanten vertrouwen blijven houden in de virtuele kanalen. Binnen hetzelfde team is de verantwoordelijkheid voor de beschikbaarheid en stabiliteit van deze middelen belegd (DevOps). Het team hanteert de Agile werkmethodiek.
Binnen de afdeling wordt aan authenticatie en autorisatie van onze klanten gewerkt èn aan monitoring en detectie van de bancaire virtuele dienstverlening.

Wij vragen
• Een afgeronde relevante HBO of WO opleiding (Informatica, Informatiekunde of een andere exacte studierichting);
• Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in een ICT omgeving;
• Aantoonbare technische kennis van en ervaring met online, als ook kennis van en ervaring met Beschikbaarheid, Integriteit en Vertrouwelijkheid (BIV) principes
• Bancaire ervaring is een pre;
• Security ervaring, CISSP-certificering is een pre;
• Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Je bent technisch sterk en bent gewend om zowel functioneel als technisch overzicht te houden. Je bent goed in conceptueel denken en ziet de onderliggende structuren. Communicatief ben je sterk en je kunt dan ook goed uitleggen aan de verschillende partijen wat de onderliggende structuren zijn.
Je bent goed thuis in de wereld van high availability, high volume en Internet Connectivity. Bovendien ben je gewend om te schakelen met ontwikkelaars, testers en beheerders en met business partners.

Competenties
Naast de twee Rabobank kerncompetenties Samenwerken en Klantfocus herken je in jezelf de volgende competenties:
• Analytisch sterk
• Conceptuele denker
• Probleemoplossend vermogen
• Gestructureerd