Business Analist voor Online Beveiliging

NEW! SEARCH SELECTIE INTAKE

 

De functie
Als Business Analist onderken je en vertaal je de behoefte van de business naar bruikbare (security) oplossingen. Hierbij heeft de Business Analist veel aandacht voor bedrijfsprocessen en de informatiestroom door deze processen. Je bent in staat om het voorliggende probleem zowel in detail als op hoofdlijnen te analyseren. Hierdoor zie je hoe diverse processen elkaar kunnen beïnvloeden.
Als Business Analist is het jouw rol om de eisen en wensen (requirements) van de business helder te krijgen en te vertalen naar oplossingen en deze uit te werken naar specificaties. Vanuit je ervaring ben je in staat om de haalbaarheid en maakbaarheid van je oplossingen in te schatten. In de praktijk komt dit neer op het bepalen van oplossingsrichting voor business wensen, de afstemming met business, programma en aanpalende domeinen. We zoeken specifiek iemand voor een rol op het gebied van monitoring en detectie (VCM) en affiniteit met mobiel en betaalprocessen.

Je bent een analytisch sterke, communicatief vaardige, integere en zeer gemotiveerde persoonlijkheid. Naast het begrijpen en doorgronden van bedrijfsprocessen ben je ook bekend met de onderliggende technologieën.

Online Beveiliging
Het programma Online Beveiliging heeft tot doel om, naast acute maatregelen als gevolg van directe dreigingen, ook oplossingen te realiseren voor de langere termijn zodat klanten vertrouwen blijven houden in de virtuele kanalen. Primair is de focus gericht op internet, maar de scope betreft alle virtuele kanalen met toenemende aandacht voor het mobiele kanaal. Naast de verschillende vraagstukken rondom authenticatie en autorisatie is een ander belangrijk aandachtsgebied de verdere ontwikkeling van monitoring en detectie.

Functie-eisen
• Een afgeronde relevante HBO of WO opleiding (Informatica, Informatiekunde of Bedrijfskundige richting);
o Aantoonbare kennis van business ontwikkelingen op het van Virtuele Kanalen (Internet, mobiel etc.);
o Kennis van Internet Technologieën;
o Aantoonbare affiniteit met beveiliging;
o Agile ervaring is een pre
o Kennis van en ervaring met RFC processen;
o Ruime ervaring met het (helpen) formuleren en toepassen van ICT architectuur
o Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift

Competenties
• Communicatiekracht
• Overtuigingskracht
• Oordeelsvorming
• Aanjagend ondernemend
• Resultaatgericht
• Organisatiesensitiviteit
• Stressbestendig