Senior Consultant Business Intelligence

NEW! SEARCH SELECTIE INTAKE

 

De BI Consultant valt binnen het IT-domein Assets en Uitvoering. Het team richt zich vooral op het inzichtelijk maken van ons energienet door efficiënt en effectief gebruik te maken Business Intelligence. Onze business is een enorm innovatieve en dynamische omgeving. Denk hierbij vooral aan ontwikkelingen als de slimme meter, Google glass, mobile devices, preventief onderhoud met predictive analytics – op al deze gebieden zijn we volop in beweging. Daarnaast zijn wij op gebied van Business Intelligence een van de koplopers in Nederland en ga je dus aan de slag met state-of-the-art BI tools. Gezien het dynamische karakter van ons werk, ga je voornamelijk aan de slag op grote, complexe trajecten met strakke deadlines.
Vanuit deze expertise voer je een combinatie van projectwerkzaamheden uit. Daarnaast;

Volgt je de marktontwikkeling en ontwikkelt en onderhoudt een netwerk binnen en buiten de organisatie;
• Werk je samen met verschillende disciplines en vertaalt externe ontwikkelingen naar bedreigingen of kansen voor de organisatie;
• Werk je met verschillende BI-applicaties, zoals SAP BW, SAP Business Objects, SAP HANA en/of Oracle.

Wat vragen we van je?
Naast alle vakinhoudelijke eisen, moet vooral je persoonlijkheid goed passen bij een dergelijke rol. Je bent een gedreven en leergierige technische specialist en draagt dit ook uit! Daarmee bevorder je de samenwerking met zowel IT- en business collega’s als de interne organisatie. Je voelt je verantwoordelijk voor het resultaat en bent in staat de daarvoor benodigde acties zelf op de juiste wijze te plannen en te organiseren om tijdig het afgesproken resultaat te kunnen opleveren.
Je bent communicatief vaardig, legt actief contacten en kunt goed uit de voeten met verschillende gesprekpartners. Bovenal ben je een teamspeler die kennis vraagt en deelt.
Hiervoor vragen we:

• Een afgeronde technische WO opleiding, bij voorkeur (Bedrijfskundige) Informatica;
• Minimaal 8 jaar relevante ontwikkelervaring met een of meer van de systemen: SAP BW, SAP Business Objects, SAP HANA en/of Oracle;
• Gericht op continue verbetering en structureel solide technische oplossingen;
• Ervaring met werken in multidisciplinaire teams;
• Kennis van Utility sector en bijbehorende processen.